Presofa Kwaliteitscheck

Presofa Kwaliteitscheck

Wij begrijpen dat het kopen van een tweedehands bank soms best een beetje onzeker kan voelen. Daarom hebben we de Presofa Kwaliteitscheck in het leven geroepen. Hierin wordt elke bank grondig gecontroleerd op de belangrijkste kwaliteitseisen. Voldoet een bank niet aan de kwaliteitseisen? Dan verkopen we hem ook niet. Zo ben jij ervan verzekerd dat je een kwaliteitsbank in huis haalt:

Controle op frame 

  • Beweegbaarheid: Wij testen het frame op stabiliteit en beweegbaarheid, beweegt het frame? Dan zit er waarschijnlijk iets los en moet het gerepareerd worden.
  • Kraakgeluiden: We luisteren naar eventuele kraakgeluiden bij het bewegen van de bank. Mocht een bank kraken kan dit betekenen dat het frame beschadigd, of gebroken is. Alle banken van Presofa zijn volkomen kraakvrij. 

 

Controle op de Stof

  • Kwaliteit van de Stof: We beoordelen de stof allereerst op pilling / pluisjes. Als de bank pilling verwijderen wij dit met een ontpiller. Daarnaast controleren wij de stof op slijtage. Mocht de stof duidelijk versleten zijn dan verkopen wij de bank niet en gaat hij naar een stoffeerder.

 

Controle op Comfort

  • Zitkussens: Alle kussens van de bank inspecteren we grondig op comfort en inzakkingen. Daarnaast testen we de hardheid van de kussens en vermelden wij dit in de advertentie. 

Professionele Reiniging

Na de Presofa Kwaliteitscontrole wordt elke bank professioneel gereinigd. Zo ben je ervan verzekerd dat je bank niet alleen van goede kwaliteit is, maar ook lekker ruikt en schoon is. Wat doen we als de bank niet aan onze eisen voldoet?

Als de bank niet aan de eisen voldoet proberen we de bank eerst te op te knappen. Denk aan het opvullen van de kussen of dichtnaaien van gaatjes. Helaas is het af en toe niet mogelijk om een bank te repareren zodat hij weer binnen de kwaliteitseisen valt (bijvoorbeeld duidelijk zichtbare slijtage). Dan geven we de bank mee aan de kringloop of verkopen  via een ander kanaal op Marktplaats.